Wednesday, August 28, 2013

NASA: Απέχουμε τρεις μήνες από την αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου

NASA: Απέχουμε τρεις μήνες από την αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου

Σημαντικές αλλαγές αναμένεται να λάβουν σύντομα χώρα αναφορικά με το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου, και οι επιπτώσεις αυτών των αλλαγών αναμένεται να επηρεάσουν, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα. Το φαινόμενο είναι γνωστό ως η αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου του ήλιου, με την Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος των Η.Π.Α (NASA) να ανακοινώνει ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί εντός των τριών με τεσσάρων επόμενων μηνών.

Πρόσφατη ανακοίνωση της NASA επεξηγεί ότι η ασυνήθιστη αυτή αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου του ήλιου είναι μέρος του συνολικού φαινομένου της αλλαγής πολικότητας που λαμβάνει χώρα κάθε 11 χρόνια στην κορυφή του κύκλου της ηλιακής δραστηριότητας. Όταν τελικώς συμβεί η επόμενη αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου, θα σημάνει την μετάβαση στην μεσο-περίοδο του Ηλιακού Κύκλου 24 (Solar Cycle 24).

"Φαίνεται ότι απέχουμε μόλις τρεις έως τέσσερις μήνες από την ολική αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου," δήλωσε ο Todd Hoeksema, διευθυντής του Ηλιακού Παρατηρητηρίου Wilcox του Πανεπιστημίου του Stanford. "Το μαγνητικό πεδίο από τις ενεργές περιοχές κατευθύνεται προς τους πόλους προκαλώντας τελικώς την (επικείμενη) αντιστροφή. Η εν λόγω αντιστροφή θα οδηγήσει σε μεγάλες αλλαγές στο ηλιακό μας σύστημα."

Όπως αποδεικνύεται, η ένταση και έκταση της μαγνητικής επίδρασης του Ήλιου, γνωστή και ως ηλιόσφαιρα, είναι τεράστια, επιδρώντας σε απόσταση που υπερβαίνει αυτήν του πλανήτη Πλούτωνα, που είναι ο μακρύτερος πλανήτης από τον Ήλιο. Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι οι αντιστροφές του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου αποτελούν ένα απολύτως φυσιολογικό μέρος του κύκλου της ηλιακής δραστηριότητας. Όμως, δεν μπορούν ακόμη να επεξηγήσουν ολοκληρωμένα τον τρόπο ή την αιτία της δημιουργίας τους, ειδικότερα όταν αυτές οδηγούν σε διαφοροποιημένες ηλιακέ� � και διαστημικές δραστηριότητες.


πηγή

Πηγή: http://www.ramnousia.com/

No comments:

Post a Comment