Προϊόντα: ελαιόλαδο, ελιές, τυρί φέτα, αλεύρι, μέλι, ρύζι, κρεμμύδια, πατάτες, φακές, φασόλια, � �επόνια.
Xρόνος διάθεσης: Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012 από τις 8 π.μ. ως τις 5 μ.μ.
Τόπος διάθεσης: Πλατεία του Θεάτρου Δάσους και του Ζω ολογικού κήπου (Σέιχ Σου).
Οργανωτής: H Εθελοντική Oμάδα της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ., με επικεφαλής τον ομ. καθηγητή του Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων και Συνεταιρισμών κ. Χρίστο Καμενίδη
Tα κυριότερα χαρακτηριστικά των προϊόντων, η προέλευσή τους και η τιμής τους είναι:
1. Ελαιόλαδο
α) Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τη Σητεία Κρήτης, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Σητείας. Έχει χαμηλή οξύτητα (0,3), έντονο φρουτώδες άρωμα και αρμονική γεύση. Τιμή 18€ το 5λιτρο δοχείο.
β) Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από το Βανάτο Ζακύνθου, των ελαιοπαραγωγών Ν. & Ε. Βλασσόπουλου. Έχει οξύτητα 0,4. Τιμή 15 € το 5λιτρο δοχείο.
γ) Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (πιστοποιημένο) από το Κολυμβάρι Κρήτης. Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.). Παραγωγός Ψυλλάκη Τερέζα-Ιωάννα. Τιμή: προς 27 € το 5λιτρο δοχείο.
2. Ελιές
α) Ελιές θρούμπες (μαύρες και πράσινες) από τη Θάσο. Παραγωγός: Γιώργος Παυλόπουλος Τιμή: 3,50 €/χλγρ
β) Ελιές από την Ορμύλια Χαλκιδικής. Παραγωγός Α. Παυλούδη. Τιμή: Μαύρες 2,5 €/χλγρ. και οι πράσινες (τσακιστές) 2 €/χλγρ.
3. Τυρί Φέτα
Τυρί φέτα (πρόβειο-κατσικίσιο και σκέτο κατσικίσιο) από το Λιβάδι Ολύμπου του Συνεταιρισμού «ΒΟΣΚΟΣ», Τιμή: 7 €/χλγρ. και 13 € ή συσκευασία των 2 χλγρ. μέσα σε άλμη.
4. Μέλι
α) Ανθόμελο και πευκόμελο Χαλκιδικής, σε γυάλινη συσκευασία του 1 χλγρ. προς 6 € και πλαστική συσκευασία των 3 χλγρ. προς 17 €. Παραγωγός οικ. Ν. και Σ. Σαμαρά.
β) Ανθόμελο και πευκόμελο Αρναίας πιστοποιημένο κατά ISO και HACCP. Παραγωγός Π. Ρεπάνης. Τιμή: 7 ευρώ το χιλιόγραμμο σε μεταλλική συσκευασία 1 και 2 χιλιογράμμων.
γ) Ανθόμελο και πευκόμελο. Παραγωγός Γ. Καντζάρας. Τιμή 6 €/χλγρ. και 17 € τα 3 χλγρ.
5. Ρύζι
α) Της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σερρών, προς 1 €/ χλγρ. Καρολίνα, προς 0,90 €/χλγρ. Γλασέ και 0,90€/χλγρ. Νυχάκι σε συσκευασία των 5 χλγρ.
β) Από τα Νέα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης. Παραγωγός: Β.Κωστίδης, Καρολίνα προς 1 €/χλγρ.
γ) Από τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης. Παραγωγός: Γ. Καντζάρας. Ρύζι νυχάκι προς 0,90 €/χλγρ. ή 4,50 € η συσκευασία των 5 χλγρ.
6. Αλεύρι
Αλεύρι 55% από ελληνικό σιτάρι του Νομού Κιλκίς της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Κιλκίς. Τιμή: 0,50€/χλγρ. σε συσκευασία των 10 χλγρ.
7. Κρεμμύδια
α) Από το Νέο Αγιονέρι Κιλκίς του παραγωγού Παναγιώτη Γιλτίδη. Τιμή: 0,30€/χλγρ. σε συσκευασία των 5 και 10 χιλιογράμμων.
β) από το Ψυχικό Σερρών. Παραγωγός Σάκης Κωστίδης. Τιμή 0,25 €/χλγρ. συσκευασίας 10 και 20χλγρ.
8. Πατάτες
α) Πατάτες από την Άνω Βροντού Σερρών, ποικιλία spunda (ελαφρά κιντρινόσαρκη) Τιμή: 0,45 €/χλγρ. συσκευασίας 10 και 20 χλγρ. Παραγωγός Νίκος Χαλάτσης.
β) Πατάτες από το Νέο Αγιονέρι Κιλκίς, ποικιλία Agria (κιτρινόσαρκη). Τιμή 0,45€/χλγρ. συσκευασίας 10 και 20 χλγρ. Παραγωγός: Π. Γιλτίδης.
9. Φακές από το χωριό Χαλκιάδες Φαρσάλων προς 1,5 €/χλγρ. σε συσκευασίες των 2 χιλιογράμμων. (παραγωγός: Κώστας Ξανθόπουλος) .
10. Φασόλια
α) Χρυσούπολης < /span>Καβάλας ψιλά προς 2,5 €/χλγρ. σε συσκευασία των 4 χλγρ. προς 10 € (Παραγωγός: Ζ. Χατζηγιαννάκος).
β) Νέστου χονδρά προς 4 €/χλγρ. (παραγωγός: Θ. Ζιγνέλης).
11. Πεπόνια (φθινοπωρινά) από το Νέο Αγιονέρι Κιλκίς. Παραγωγός Π. Γιλτίδης, Ποικιλία στερλίνα, γνωστά ως εβρίτικα πεπόνια. Τιμή: προς 0,50 €/χλγρ.
Σημείωση :
1. Οι παραγγελίες σας για το ελαιόλαδο, ελιές, αλεύρι και ρύζι ΕΑΣ Σερρών να δοθούν ως το μεσημέρι της Τετάρτης 10-10-2012 στο email: agroproionta@yahoo.gr, ή στα τηλέφωνα: 2310-998800 (τα πρωϊνά 9-2 μ.μ.) ή 6938158299 (όλη την ημέρα), αναφέροντας το ονοματεπώνυμο και τις ακριβείς ποσότητες στα είδη που θέλετε.
2. Για περισσότερες πληροφορίες μπορ είτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://agroproionta2012.wordpress.com ή τηλεφωνήσετε στα τηλέφωνα: 2310-998800.
3. Σε όποιο χώρο εργασίας (Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Δημαρχεία, Εφορείες, Νοσοκομεία, Σχολεία κ.ά.) ή γειτονιές κατοικίας παραγγελθούν προϊόντα σε ποσότητες πάνω από ένα τόνο, τότε ο αντίστοιχος παραγωγός θα σας τα φέρει εκεί, την προκαθορισμένη από εσάς ημέρα και ώρα.
Πηγή: http://piperistostoma.blogspot.com/
No comments:
Post a Comment