Friday, June 28, 2013

Ο Δήμος Λάρνακας επιλέγει άνεργους αντί υπερωριών

o-dhmos-larnakas-epilegei-anergoys-anti-yperwriwnΜε το σύνθημα «Μαζί να εργαστούμε» ο Δήμος Λάρνακας αρχίζει από την Παρασκευή την εφαρμογή ενός νέου μέτρου που αφορά απασχόληση ανέργων.

Από καταλόγους, που θα δίνονται από το Γραφείο Εργασίας...
, θα επιλέγονται άνεργοι, μετά από δημόσια κλήρωση για να εργαστούν για εποχιακές εργασίες του Δήμου, � �ι οποίες υπό άλλες προϋποθέσεις θα εξυπηρετούνταν με καταβολή υπερωριών στο υφιστάμενο προσωπικό του Δήμου.

Σε συνέντευξη Τύπου στη παρουσία της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου, οι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης επέλεξαν μετά από κλήρωση τους πρώτους 20 άνεργους που θα ξεκινήσουν δουλειά από την Παρασκευή και για ένα δεκαπενθήμερο στο χώρο στάθμευσης στην Περιοχή Μακένζυ. Συνολικά μέχρι τον Οκτώβριο, δηλαδή για εννέα δεκαπενθήμερα, θα εργοδοτηθούν από το Δήμο Λάρνακας περίπου 200 άνεργο ι.

Λουρουτζιάτης:  Αύξηση παραγωγικότητας με μειωμένο κόστος εποχιακών αναγκών
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, «η ενέργεια αυτή αποσκοπεί στο να βοηθήσει κατ' ελάχιστο οικονομικά τους συμπολίτες μας. Η λύση του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι μεν ένα ανακουφιστικό μέτρο, αλλά η λύση της εργασίας είναι μια πιο αξιοπρεπής και αποτελεσματική δράση. Σίγουρα με αυτή την ενέργεια μας δεν δίνουμε λύσεις στην ανεργία αλλά μέσα στις οικονομικές δυνατότητες μας, με γνώμονα τη μείωση των λειτουργικών εξόδων ε φαρμόζουμε αυτό το μέτρο ως μια ακόμα ενέργεια κοινωνικής αλληλεγγύης».

Ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται για προσλήψεις ούτε και για αύξηση του μισθολογίου του Δήμου, αλλά για καλύτερη διαχείριση, αύξηση της παραγωγικότητας με μειωμένο κόστος εποχιακών αναγκών».

Εξήγησε ακόμα ότι έχουν ετοιμαστεί κατάλογοι ανέργων από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και σε πρώτη φάση δόθηκε προτεραιότητα στην ομάδα των 50 χρονών και άνω, που δεν λαμβάνουν ανεργιακό επίδομα και είναι μακροχρόνια άνεργοι. Η επιλογή των ανέργω ν, που θα απασχολούνται ανά δεκαπενθήμερο ή ανάλογα με τις ανάγκες κάθε εργασίας, θα γίνεται με δημόσια κλήρωση, αφού σύμφωνα με τον κ. Λουρουτζιάτη «ως Δημοτικό Συμβούλιο μας ενδιαφέρει η διαφάνεια».

Πηγή: http://kafeneio-gr.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment