Sunday, July 28, 2013

Από την Ψαρρού θα ξεκινήσει η επανάσταση. Κάνα δυο Ρέμοι ακόμη και πήραν φωτιά τα καλσόν!

Διακρίνω μια "εμπάθεια" για τη Μύκονο αλλά να ξέρεις ότι από την Ψαρρού θα ξεκινήσει η επανάσταση. Κάνα δυο Ρέμοι ακόμη και πήραν φωτιά τόπια και τα καλσόν!
Άμα δεν ξεσηκωθούν οι νοικοκυραίοι και τα βόρεια προάστια, επανάσταση δε γίνεται φίλε μου. Τα έχει γράψει η ιστορία για δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις…

Με αφορμή την άποψή μου για τα γεγονότα της Μυκόνου με τα επαναστατικά συνθήματα του "μέσου" Ελληνα Αντώνη Ρέμου ο καλός φίλος Στάθης Διομήδης μου έστειλε το παρακάτω.

stratisτου Στρατή Μαζίδη..
Αφού έσκασα στα γέλια, σκέφτηκα ότι η αλήθεια είναι πως τα χρόνια πέρασαν και οι συσχετισμοί άλλαξαν. Το 1821 η Μαντώ Μαυρογένους από την Τεργέστη όπου μεγάλωσε βρέθηκε στη Μύκονο ξεσηκώνοντας τους ντόπιους κατά των Τούρκων, η οποία αποτέλεσε και το ορμητήριο στη μάχη της κατά των πειρατών που λυμαίνονταν τις Κυκλάδες.

Οι εποχές δεν είναι πια ίδιες. Σταμάτησε να τις σκεπάζει η φοβέρα και να τις πλακώνει η σκλαβιά. Το νησί των ανέμων που φύσηξε τους οθωμανούς, αντί να καταστεί σύμβολο της ελευθερίας, ταυτίστηκε με την κρεπάλη, τους ευλύγιστους, τους μέθυσους, τα όργια και τα πρότυπα της εξέλιξης μέσα από την υποταγή τους στο σύστημα.
Τα πρότυπα που αναδεικνύει η Μύκονος είναι άνθρωποι όπως ο Αντώνης Ρέμος. Τραγουδιστές που έγιναν γνωστοί σε μια νύχτα με σουξέ των λίγων εβδομάδων, έβγαλαν χρήματα και καθιερώθηκαν από το σταρ σύστεμ. Ποιος μέσος Έλληνας και πράσινα άλογα ρε Ρέμο;


Ψάχνοντας να βρω φωτογραφία σου για να συνοδεύσω το κείμενο σε πέτυχα πριν 15 χρόνια. Πως ήσουν και πως έγινες από την καλοπέραση. Λίγο ακόμη και το κεφάλι σου δε θα ξεχωρίζει από το στέρνο σου. Έτσι είναι ο μέσος έλληνας; Κάθε 10 μέρες ανοίγει νέα τρύπα στη ζώνη του. Κι εκεί πάνω στο τσακίρ κέφι και τα χιλιάρικα των ευρώ της αμοιβής (που ο μέσος έλληνας τα βγάζει -και αν- σε ένα χρόνο) πετάς κι ένα "κοφ*αλ" ή ειρωνεύεσαι έναν ανάπηρο του οποίο το "Nein" εσένα θα κάψει πρώτο. Εμείς οι πραγματικοί μέσοι έλληνες δεν έχουμε τίποτε να χάσουμε.
Κι ασχέτως αν η Bild έβγαλε το θέμα, η ανάδειξή του έχει την αξία του γιατί φανερώνει πως ένα τμήμα της κοινωνίας μας, είτε μικρό είτε μεγάλο, αντίδρα σε όλα αυτά που γίνονται. Ένα κοφ*αλ κι ένα πο*στης και καθαρίσαμε.
Πολύ φοβάμαι ότι ο Στάθης αστειευόμενος έχει δίκιο. Οι Ρέμοι ασκούν σημαντική επιρροή στον κόσμο. Όντως ένας-δυο ακόμη και θα πάρουν φωτιά τα καλσόν.
Όπως είπε και κάτι ακόμη. Αλλά όχι αστειευόμενος. Άμα δεν ξεσηκωθούν οι νοικοκυραίοι και τα βόρεια προάστια, επανάσταση δε γίνεται φίλε μου. Τα έχει γράψει η ιστορία για δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις…
freepen.gr

Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr/

No comments:

Post a Comment