Thursday, November 28, 2013

Κάμερον: Η ΕΕ πρέπει να περιορίσει την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων

Η ΕΕ θα πρέπει να περιορίσει την αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, αντιδρώντας σε φόβους ότι η χώρα του θα κατακλυσθεί τον ερχόμενο χρόνο από Βούλγαρους και Ρουμάνους μετανάστες.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται από τους "Φα ϊνάνσιαλ Τάιμς", ο πρωθυπουργός υποστηρίζει πως προηγούμενες βρετανικές κυβερνήσεις διέπραξαν ένα "μνημειώδες σφάλμα" όταν απέτυχαν να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς στη μετανάστευση από τα νέα μέλη της ΕΕ στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη.

Η Βρετανία αλλάζει τους κανονισμούς της ώστε να εμποδίζει νέους μετανάστες από την ΕΕ να έχουν � �ρόσβαση σε στεγαστικά επιδόματα και επιδόματα ανεργίας κατά τους πρώτους τρεις μήνες που βρίσκονται στη χώρα, γράφει ο Κάμερον. Όσοι συλλαμβάνονται να επαιτούν ή να κοιμούνται στο δρόμο θα απελαύνονται και θα τους απαγορεύεται για 12 μήνες να εισέλθουν εκ νέου στη Βρετανία, προσθέτει.

"Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το γεγονός ότι η ελεύθερη κυκλοφορία επιφέρει μεγάλες κινήσεις πληθυσμών που προκαλούνται από τις τεράστιες εισοδηματικές ανισότητες", γράφει ο πρωθυπουργός.

"Είναι καιρός για μια νέα διευθέτηση που να αναγνωρίζει ότι η ελεύθερη κυκλοφορία είναι μια κεντρική αρχή της ΕΕ, αλλά δεν μπορεί να μην υπόκειται σε απολύτως κανένα περιορισμό", προσθέτει.

Ο Κάμερον προσπαθεί να περιορίσει τη μετανάστευση υπό την πίεση της ευρωσκεπτικιστικής πτέρυγας του Συντηρητικού Κόμματός του, που εκφράζει φόβους ότι η χώρα θα πλημμυρίσει με Ρουμάνους και Βουλγάρους όταν αρθούν τον ερχόμενο χρόνο οι περιορισμοί στην εργασία εντός της ΕΕ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πηγή: http://piperistostoma.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment