Tuesday, February 25, 2014

Καίγεται το Κίεβο

Οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν το απόγευμα στο μέρος όπου έχουν εδώ και καιρό «στρατοπεδεύσει» οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, στο κέντρο του Κιέβου. 

Ισχυρές εκρήξεις και φωτιές είναι το σκηνικό στους δρόμους της πρωτεύουσας. Οι αστυνομικοί χρησιμοποιούν αντλίες νερού για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές. 


Βιαία επεισόδια

Νωρίτερα, βίαιες οδομαχίες ξέσπασαν στους δρόμους του Κιέβου, ενώ την ίδια ώρα οι βουλευτές της αντιπολίτευσης επιχειρούσαν να σταματήσουν τις εργασίες στο κοινοβούλιο. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν χάσει τη ζωή τους εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο αστυνομικοί.



Οι διαδηλωτές ρίχνουν πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι απαντούν με δακρυγόνα, σε μία αιματηρή μάχη στους δρόμους της πρωτεύουσας της Ουκρανίας. 



Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία εισχώρησε στο σημείο όπου είχαν «στρατοπεδεύσει» οι διαδηλωτές.

Ο ένας από τους αστυνομικούς που έχασε τη ζωή του έφερε τραύμα στον λαιμό, ενώ ακόμη 37 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί. 



Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν νωρίτερα ότι οι διαδηλωτές κρατούν όμηρους δύο άνδρες της αστυνομίας. 

Από την άλλη πλευρά, οι ιατροί α� �ό την αντιπολιτευτική πλευρά αναφέρουν ότι περισσότεροι από 150 διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί. 

Τα επεισόδια ξέσπασαν κοντά στο κοινοβούλιο, το οποίο σήμερα αναμένεται να εξετάσει μια συνταγματική μεταρρύθμιση που θα περιορίζει τις προεδρικές εξουσίες.

Η κυβέρνηση έδωσε τελεσίγραφο δύο ωρών για να μπει τέλος στις συγκρούσεις. Σε αντίθετη περίπτωση απείλησε να επέμβει «με την πιο μεγάλη ισχύ». 

Κατέλαβαν το δημαρχείο
Την ίδια ώρα, διαδηλωτές κατέλαβαν και πάλι το δημαρχεί ο του Κιέβου, το οποίο είχε εκκενωθεί την Κυριακή στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη χορήγηση αμνηστίας στους συλληφθέντες ακτιβιστές.

Περίπου 30 διαδηλωτές έχουν μπει στο κτίριο όπου έχει στηθεί ένας πρόχειρος σταθμός πρώτων βοηθειών. 
Πηγή: http://piperistostoma.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment