Wednesday, February 25, 2015

Το θέμα των αποζημιώσεων έθεσε ο Κοτζιάς στον Στάινμαγερ

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, έθεσε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, στη συνάντηση που είχε απόψε στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογο του Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ.
«Ήρθα στο Βερολίνο έχοντας στις βαλίτσες μου το θέμα των αποζημιώσεων» είπε ο Έλληνας υπουργός. Από την πλευρά του ο Στάινμάγερ δήλωσε πως το θέμα, συμπεριλαμβανομένου του κατοχικού δανείου, έχει κλείσει νομικά για την Γερμανία. 
Ο κ. Κοτ ζιάς απηύθυνε έκκληση για συνεργασία με τους εταίρους της Ελλάδας για να δοθεί ελπίδα στον ελληνικό λαό. «Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς Ελλάδα. Μπορεί να είναι φτωχή, αλλά είναι ισότιμο κράτος-μέλος. Έχουμε φωνή και δικαιώματα», τόνισε ο κ. Κοτζιάς, ενώ αναφερόμενος στο θέμα του χρέους ζήτησε «κατανόηση» καθώς, όπως είπε, «μόνο με ανάπτυξη μπορείς να πας μπροστά».
Ο Γερμανός ΥΠΕΞ, στο ίδιο μήκος κύματος όπως οι Σόιμπλε-Μέρκελ,  έστειλε το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Για το θέμα της ουκρανικής κρίσης και ενόψει της αυριανής συνάντησης του με τον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι η Αθήνα στηρίζει πλήρως την πρωτοβουλία της συνάντησης στο Μινσκ καθώς δεν υπάρχει άλλη λύση. 

Πηγή: http://piperistostoma.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment