Wednesday, June 3, 2015

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά ο Greek Stream - Θα δημιουργήσει 20.000 θέσεις εργασίας

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε o υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης σε μια εκτεταμένη συνέντευξη του στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό ρωσικό δίκτυο «Ρωσία-24», προωθείται εντατικά ένα σημαντικό και σοβαρό έργο για την Ελλάδα και τη Ρωσία. Αυτός ο χαρακτηρισμός ήταν για τον Greek Stream και έγινε μετά την ολοκλήρωση των πρόσφατων συναντήσεών του Έλληνα υπουργού στη Ρωσία με τον Alexander Novak....
υπουργό Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τον Sergey Storchak αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τον Alexey Muller επικεφαλής της Gazprom.

Με τον ελληνικό αγωγό «μπαίνει ένας ακόμη σημαντικότατο λιθάρι στην ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων, που είναι τόσο σημαντικές για την Ευρώπη, αλλά ιδιαιτέρως για την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης», σημείωσε ο Παν. Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με τον υπουργό ΠΑΠΕΝ το έργο θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία 20 χιλιάδων περίπου νέων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα, πράγμα, που θα συμβάλει όχι μόνο στην οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, από τις οποίες θα περάσει ο αγωγός, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.  «Ο αγωγός θα προσφέρει μια εξαιρετικά σημαντική ώθηση στην ελληνική οικονομία, η οποία τώρα περνά δύσκολες στιγμές. Όλα αυτά θα είναι προς όφελος του ελληνικού λαού», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο.

Πηγή: http://kafeneio-gr.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment