Friday, July 27, 2012

Αντιμετωπίζοντας τη θυλακίτιδα


Σε συνδυασμό με την ενοχλητική τριχοφυία
Τι είναι αλήθεια η θυλακίτιδα; Η φλεγμονή που... δημιουργείται από τις τρίχες που εγκλωβίζονται στο δέρμα μετά το ξύρισμα ή τη χαλάουα. Μεγάλα σπυριά και κύστες, συνήθως εσωτερικά ή ακόμη και με την εμφάνιση πύου μας ταλαιπωρούν και πονούν ανεβάζοντας ακόμη και πυρετό! Πολλές φορές η αποτρίχωση με ξυραφάκι, χαλάουα, ακόμη και κρέμες μπορεί να προκαλέσει μια επιφανειακή λοίμωξη στον τριχικό θύλακα, λόγω του ότι η τρίχα εγκλωβίζεται στο δέρμα. Το αποτέλεσμα ενδέχεται να είναι είτε ήπιο ερύθημα και φαγούρα τοπικά, είτε και δημιουργία κύστης .

Μπορούμε να προλάβουμε αρχικά την εμφάνιση του προβλήματος εφαρμόζοντας μετά το ντους κερατολυτικές κρέμες (π.χ. στα πόδια). Αυτές μπορεί να περιέχουν οξέα φρούτων σε ποσοστό 15% και τις βρίσκουμε στα φαρμακεία. Σε περίπτωση όμως που η θυλακίτιδα έχει εμφανιστεί και έχουν δημιουργηθεί σπυράκια στο δέρμα εξαιτίας της, είναι απαραίτητη η χρήση μιας αντιβιοτικής κρέμας τοπικά, σε μορφή λοσιόν ή τζελ, για περίπου δύο εβδομάδες που θα μας γράψει ο γιατρός. Εάν το πρόβλημά μας είναι μόνιμο, πλέον ο δερματολόγος θα προχωρήσει σε ορμονικές εξετά� �εις και στην εφαρμογή λέιζερ αποτρίχωσης με σκοπό να κάψει το θύλακα της τρίχας εσωτερικά, ώστε αυτή να πέσει σταδιακά από μόνη της.

*Αν η φλεγμονή είναι έντονη και δημιουργηθεί κύστη στο δέρμα, τότε είναι πιθανό να χρειαστεί διάνοιξη με ειδικό χειρουργικό λέιζερ ή μικροχειρουργική διαθερμία έως ότου καθαρίσει ο ιστός από τη μόλυνση, προκειμένου να είναι δυνατή η αποτρίχωση με λέιζερ. Τα αποτελέσματα είναι σωτήρια!



Πηγή: http://www.greekznews.com/

No comments:

Post a Comment