Friday, June 27, 2014

Ιερέας έβγαλε το πετραχήλι και αποχώρησε όταν…το τρίχρονο κοριτσάκι του είπε ότι δεν θέλει να βαφτιστεί! (Βίντεο)

Σάλος έχει προκληθεί  από βίντεο που δείχνει αρχιμανδρίτη να αρνείται να προχωρήσει στη βάπτιση ενός κοριτσιού, επειδή δεν ήθελε να βαπτισθεί.

Σύμφωνα με το kontranews,ο ιερέας προσπαθεί να ξεκινήσει το μυστήριο και το κορίτσι δείχνει να αδιαφορεί και να επιχειρεί να φύγει. Τότε, ο ιερέας, ο οποίος φαίνεται ότι είχε προειδοποιήσει γονείς και νονά, ρωτάει το κορίτσι αν θέλει να βαπτιστεί και εκείνο του απαντά αρνητικά.

Ο παπάς βγάζει το πετραχήλι και σταματά τη διαδικασία λέγοντας στους έκπληκτους παρευρισκομένους ότι τους είχε εξηγήσει ότι, εφόσον το παιδί δεν θέλει να βαπτιστεί, τότε εκείνος δεν επιτρεπόταν να το κάνει.

Όπως όλα δείχνουν ο ιερέας είχε το δικαίωμα να αρνηθεί να βαφτίσει το παιδί, αφού εκείνο μπορούσε να απαντήσει στην ερώτηση και η απάντηση ήταν αρνητική.



Σχόλιο eglimatikotita.
Όπως μας είπε φίλος αναγνώστης το περιστατικό είναι από την ομογένεια στην Γερμανία.
Ο ιερέας είχε προειδοποιήσει τους γονείς πως δεν θα έκανε το μυστήριο από την στιγμή που το κοριτσάκι δεν θα ήθελε να βαπτιστεί,καθώς θα ήταν υπερβολικά δύσκολο να την βάλουν στην κολυμβήθρα,αλλά και να πάνε ενάντια στη θέληση του παιδιού...που δεν θα ήξερε τι ακριβώς συμβαίνει και θα ένιωθε πως το βασανίζουν και το τιμωρούν για κάτι.

Πρόκειται για τον Aρχιμανδρίτη Πέτρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας Salvatorkirche του Μονάχου, στη Γερμανία.
Ενορία: Μεταμόρφωσις του Σωτήρος
Kirchengemeinde: Salvatorkirche
Αρχιμανδρίτης Πέτρος Klitsch
Archimandtrit Petros Klitsch
Salvatorstr. 17 - 80333 München
Tel. 089 22 80 76 76
eMail: muenchen.salvator@orthodoxie.net

Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr/

No comments:

Post a Comment