Saturday, March 28, 2015

Το νέο λάθος του ΠΑΣΟΚ.

Η περίοδος ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ, την έναρξη της οποίας κήρυξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης του Κινήματος, μπήκε μάλλον με το αριστερό.
Σε αντίθεση με τις μεγάλες προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί, και ήθελαν τον σημερινό πρόεδρο του Κινήματος να προχωρεί σε ριζικ ές και ρηξικέλευθες τομές και ρήξεις, που δεν θα εξαιρούσαν το όνομα και το...
έμβλημα του ΠΑΣΟΚ, τα δυο τελευταία παραμένουν ως έχουν. Και αυτό είναι το νέο, και ενδεχομένως μοιραίο για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ λάθος.
Η αποστροφή της ελληνικής κοινωνίας προς το Κίνημα το οποίο ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου ξεκίνησε λόγω της εγκατάλειψης βασικών και πάγιων αρχών και θέσεων. Μια εγκατάλειψη που αποτυπώθηκε απερίφραστα με την υπογραφή, εφαρμογή και υπεράσπιση του Μνημονίου, που αποδείχτηκε αυτοκτονική επιλογή, για την Ελλάδα αλλά και για το ΠΑΣΟΚ.
Διατηρώντας το ίδιο όνομα και έμβλημα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος χάνει τη μεγάλη ευκαιρία να ξεκινήσει διαφορετικά τη στρατηγική ανασύνταξης του Κινήματος, αλλά και ευρύτερα του χώρου της Κεντροαριστεράς. Το μοναδικό πολιτικό ισοδύναμο που θα μπορούσε να καλύψει αυτή την υστέρηση, θα ήταν η αλλαγή σε ιδέες, πολιτικές και φορείς των μηνυμάτων αυτών.
Μόνο που το κυρίως πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ παραμένει η ταύτισή του με το Μνημόνιο. Και όσες αποστάσεις κι αν παίρνει πλέον, δεν μπορεί να πείσει την ελληνική κοινωνία για το… ε� �λικρινές των προθέσεών του. Επειδή ο σημερινός πρόεδρός του, όπως και ο προηγούμενος, είχαν ενεργό εμπλοκή.
(από statesmen)

Πηγή: http://antidimos.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment